We zijn begin augustus 2010 voor het eerst op reis gegaan naar Papoea-Nieuw-Guinea. Daar hebben we ruim anderhalf jaar gewoond en gewerkt. Begin februari 2012 zijn we vanwege het feit dat we gezinsuitbreiding verwachtten vervroegd op verlof gegaan naar Nederland. En op 18 maart (4 weken voor de uitgerekende datum) is onze zoon Noah geboren! We zijn op 15 augustus 2012 weer terug gekomen in Papoea-Nieuw-Guinea, om verder te gaan met het werk dat we daar begonnen zijn. Na een veldtermijn van bijna 3,5 jaar zijn we in december 2015 weer op verlof gegaan in Nederland. Op 1 april begonnen we onze derde veldtermijn in PNG. Deze termijn is uiteindelijk 2 jaar geworden, omdat we merkten dat het tijd was om definitief terug te gaan naar Nederland. Eind juni 2018 zijn we weer geland in Nederland en proberen ons nu te settelen in Wierden (Overijssel).

Gerwin was in PNG manager van het CAM departement (dat houdt in: constructie, housing, industrial, verkoop en meubelmakerij) en Petra deed alfabetiseringswerk onder de lokale bevolking. Ons werk gaf ons veel voldoening, omdat we merkten dat we verschil konden maken voor onze Papoea-Nieuw-Guinese medemensen. Inmiddels heeft Gerwin een baan gevonden buiten Wycliffe en Petra werkt nog door voor het alfabetiseringsproject. Zij wil graag een kindermethode schrijven, zodat niet alleen volwassenen maar ook de kinderen van PNG de kans krijgen om op een leuke en effectieve manier te leren lezen en schrijven.

Voor dit werk hebben we een achterban van mensen die ons met gebed en financieel ondersteunen. We hebben tijdens ons verlof in Nederland veel presentaties gegeven waarin we uitleg hebben gegeven over wat we doen in PNG en de noodzaak uitgelegd van al het werk (Bijbelvertaalwerk en ondersteuningswerk) dat daar gedaan wordt. Veel mensen steunen ons als trouwe, jarenlang. En blijven dit ook nog doen nu we in Nederland zijn. Daar zijn we dankbaar voor. Om dit project goed af te kunnen sluiten vanuit Nederland, hebben we mensen nodig die trouw voor ons en ons werk bidden.

We zijn dankbaar voor een biddende achterban!